Venlafaxin vikt

Venlafaxin kan göra att du blir tjock

Venlafaxin vikt relaterade problem – viktuppgång är något som du kan råka utför när du tar dina tabletter med venlafaxin. Upplever du att du går upp i vikt efter att du har börjat medicineras med venlafaxin så kan det i en del fall vara en effekt av ditt läkemedel (venlafaxin vikt relaterat). Här läser du för att förstå varför venlafaxin kan påverka din vikt och om hur din vikt kan ändras beroende på vilket normalvikt du har. Du slipper att fundera på om din viktuppgång beror på ditt läkemedel eller om det finns andra orsaker.

När du tar dina tabletter med venlafaxin så påverkas din kropp och din hjärna på flera olika sätt. Har du tidigare läst om de olika biverkningarna som du kan drabbas av som beror på ditt läkemedel så kanske du har noterat att tillverkarna säger att viktminskning är den vanligaste effekten av venlafaxin. Viktökning är listad som en mycket mindre vanlig effekt.

Det behöver inte vara extremt ovanligt att du upplever att du lägger på dig extra kilon i alla fall. Kanske ökar du bara lite i vikt, eller så drabbas du som en del andra som upplever att de har blivit kraftigt överviktiga efter att ha börjat med venlafaxin.

Din ”normalvikt” bestämmer vad som händer dig

Den vikt du hade innan du började ta dina tabletter med venlafaxin bestämmer i stor utsträckning hur din vikt kommer att påverkas efter att du har börjat med din medicinering. Var du överviktig innan så kommer du antagligen att tappa flera eller ett par kilo. Hade du en normalvikt innan så kommer du förmodligen uppleva att venlafaxin ger dig en viktuppgång. Vad du underviktig innan du började ta venlafaxin så upplever du förmodligen att din vikt varken går upp eller ner.

Detta kan allstå hända dig beroende på om du innan din medicinering var:

  • Överviktig: du tappar vikt
  • Normalviktig: du går upp i vikt
  • Underviktig: ingen skillnad på din vikt

Venlafaxin vikt – två alternativ som kan inträffa för dig

Du, liksom, de flesta som börjar med venlafaxin och upplever att de har problem med sin vikt hamnar i en av två grupper:

  1. Efter att du har tappat vikt pågrund av din depression, innan du fick din diagnos och behandling, så går du upp igen till din normalvikt. Detta betyder vanligen att din behandling går bra och att du är på bättringsvägen.
  2. Din vikt ökar onormalt mycket och du blir tjock. Din nuvarande vikt går inte att förklara med hur mycket du vägde innan du blev deprimerad. I detta fall så tyder det  mesta på att du har drabbats av negativ biverkning av ditt läkemedel.

Nu när du läst om venlafaxin vikt relaterade problem läser du vidare om venlafaxin biverkningar som drabbar 1 av 10.